Zatakljivanje terasa, balkona, bazena...

Terase, balkoni i zimske bašte imaju posebno mesto u dizajnu eksterijera doma. Zastakljivanje je pogodan način za povećanje površine doma. Terasa ili balkon sa staklenim vratima i prozorima može da poveća životni prostor, postane nova soba ili kutak za odmaranje i rad. U kućama koje poseduju zimske bašte, to su najčešće omiljena mesta okupljanja sa prijateljima, porodicom, a u lepšoj polovini godine - veza sa dvorištem i baštom.

Zimske bašte nude izvanredan kvalitet života, a to je vaš boravak okružen staklom sa pogledom na baštu, vaš zastakljeni balkon sa kliznim vratima, vaš bazen sa staklenim prekrivačem ili vaš krov od stakla.

Zimske bašte omogućuju kvalitetno zastakljivanje velikih površina, a ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje. Pri planiranju treba uzeti u obzir više faktora: adekvatan krovni sistem i oblik krova, pravilna zaštita od sunca, dobro provetravanje, odgovarajući prozorski sistem i adekvatno staklo.

Ove konstrukcije koje izrađujemo od aluminijumskih profila mogu biti u sklopu nekog postojećeg objekta ili potpuno nezavisne. Zastakljena krovna konstrukcija se postavlja kao jedinstvena celina sa zidovima bašte.